Dnes je 19.10.2018   Nepřihlášen | Přihlášení tisk.gif, 0 kB Tisk

Gyokuro Rinpou

Nejvyšší třída speciálně stíněného čaje Gyokuro, kterou jsme na své cestě po Japonsku potkali. Lístky na výrobu tohoto čaje pocházejí z tradičně stíněných zahrad, kdy se na prvních 10 dnů keře zakryjí rákosovými rohožemi a na dalších 11 dnů se na rohože naklade sláma z rýžových stvolů. Tento způsob stínění je již v japonsku velmi ojedinělý,stejně jako ruční sběr, ze kterého pocházejí tyto lístky. V případě tohoto výjimečného čaje máte jedinečnou možnost ochutnat pravé tradiční Gyokuro s typickou, delikátně nasládlou chutí kultivaru Gokoh a nádherně bohatým aroma, postrádající jakékoliv rušivé tóny. Skutečné lahůdka určená pro opravdové znalce. Tohoto čaje bylo vyrobeno pouze 20 kg. Čajové lístky byly sklizeny v okolí vesnice Tanabe v prefektuře Kyoto. Kultivar: Gokoh. Doba sklizně: Ichibancha (jaro) 2017.

Tento čaj se nejlépe vychutná použijeme-li tradiční způsob přípravy: 5g čaje zalijeme přibližně 30 ml vody o teplotě 35-40°C a louhujeme 5 minut. Při dalších nálevech zaláváme tak, aby byly lístky vždy jen velmi lehce ponořeny ve vodě a jemně přidáváme na teplotě a zkracujeme dobu louhování. Tímto způsobem dostaneme jen velmi malé množství čaje, který má olejovitou strukturu, hutnou, plnou, nasládlou chuť s velmi bohatým až omamným aroma a velmi dlouhý dozvuk, který se dále v ústech rozvíjí do pestré palety chutí. Na běžnou přípravu tohoto čaje doporučujeme použít 8g čaje na 2 dcl vody o teplotě 50-60°C a louhovat 1-2 minuty. Tento čaj snese vícero zalití.
Skladem do 14 dnů
1 125,0 Kč
 x