Dnes je 22.2.2018   Nepřihlášen | Přihlášení tisk.gif, 0 kB Tisk

Kabuse Yabukita Midori

Novinka
Vynikající čaj každoročně nominovaný do čajových soutěží jako např. "Prefectural Tea competition of Shizuoka". Čajovníky, ze kterých pochází lístky na výrobu tohoto čaje, byli před sklizní na dvacet dnů zastíněny, čímž se docílilo jemnější chuti a bohatšího aroma. Čaj má stjnoměrné, tmavě zelené lístky jehličkovitého tvaru, které nám po zalití dávají nálev světlezelené barvy s bohatou, svěží, delikátní, jemně trávovitou chutí s decentní ušlechtilou hořčinkou a velmi příjemným, zeleně ovocným dozvukem, který se velmi dlouho drží na patře. Lístky byly sklizeny na zahradě pana Katahiry v okolí vesnice Nunosawa v nadmořské výšce 180 m.n.m.. Kultivar: Yabukita. Doba sklizně: druhý týden v květnu 2017

Tento čaj je možné připravit na více zálevů. Doporučujeme použít 6-8g lístků na 200 ml vody o teplotě 50-60°C. První nálev louhujeme 1-2 minuty, druhý slíváme cca po 10 sekundách, třetí pak můžeme louhovat cca 1 minutu. Doporučené doby louhování jsou pouze orientační, velmi záleží na individuální chuti.
375,0 Kč
 x