Dnes je 11.12.2019   Nepřihlášen | Přihlášení tisk.gif, 0 kB Tisk

Winter Pinglin Rougui Hong Bei Oolong

Novinka
Jen několik farmářů na Tchajwanu pěstuje jiné než místní, tchajwanské odrůdy. Není totiž lehké sem jiné čajovníky z ostatních čajových oblastí dovézt. Měli jsme tedy obrovskou radost, když jsme dostali při naší návštěvě ochutnat oblíbený "Zlatý skořicovník", který jsme si oblíbili v podobě pečených oolongů z čínské oblasti Wu Yi, kde je jeho domovina. Tento je zpracován velmi podobně jako tchajwanské baozhong oolongy, jejichž styl zpracování pochází též z oblasti Wu Yi. Lístky jsou tedy velmi volně rolované, neporušené, lehce až středně oxidované, velmi dobře vysortované. Po prvotním zpracování lístky několik měsíců odpočívali a poté byli po dobu 6 dnů pomalu pečeny při teplotách od 80 do 135 stupňů celsia. Po zalití má nálev tmavě zlatožlutou až zlatooranžovou barvu nálevu, je živý, plný, nasládlý s decentní hořčinkou, která bude časem odeznívat, což je u takto pečených čajů typické. Aroma se svým charakterem velmi podobá skutečným útesovým oolongům z Wu Yi, je intenzivní, těžší, bohaté, napečené, s výraznějšími tóny zralého ovoce, koření a vzácných dřev. Kultivar: Rougui. Doba sklizně: jaro 2019. Oblast: Pinglin, okr. New Taipei

355,0 Kč
 x