Dnes je 9.12.2019   Nepřihlášen | Přihlášení tisk.gif, 0 kB Tisk

Ching Jing Chin Shin Hong Oolong

Novinka
Když jsme si na Tchajwanu přivoněli k suchým lístkům tohoto čaje, ucítili jsme jemnou, medovou, lehce navinulou vůni, která nám připoměla syrové kakaové boby a mezi mnoha dalšími čaji nás tento zaujal natolik, že jsme několik kilogramů přivezli do našeho obchodu. Čaj je velmi silně oxidovaný až na pomezí červeného čaje. Je ovšem rolovaný do drobných kuliček jako většina tchajwanských oolongů. Nálev je zlatooranžový, jasný a živý. V chuti je příjemný, nasládlý, měkký, jemný, ale plný s decentní aciditou. V aroma v prvních nálevech dominuje med a kakaové boby, které později na pozadí doplní stopy ovoce (broskev, meruňka, sušená švestka v čokoládě, rozinky) a koření (skořice). V celkovém dojmu se objevuje lehká navinulost, která kdesi na pozadí představivosti připomíná příjemnou vůní starých knih. V celkovém působení na tělo je čaj velmi příjemný a jemný, vhodný k podvečernímu či večernímu pití. Čaj pochází ze zahrady vedené v přirozeném režimu. Kultivar: Chin Shin. Doba sklizně: podzim 2016. Oblast: Ching Jing, okr. Nantou

360,0 Kč
 x