Dnes je 3.7.2020   Nepřihlášen | Přihlášení tisk.gif, 0 kB Tisk

Pingjin Jin Shuan "Hong Bei" Oolong

Novinka
Velmi často se Jin Shuan kultivar prezentuje jako tzv, "mléčný oolong"a mezi propitými čajaři se netěší velkému respektu. I my jsme často skeptičtí k některým čajů z tohoto jinak skvělého kultivaru. O to větší potěšení nám přinesl tento kousek od našeho dlouholetého kamaráda Shiweie, který se dohodl s majitelem organické plantáže a jeho lístky zpracoval ve stylu volněji rolovaných, lehce oxidovaných oolongů. Čaj si uchoval svou přirozenou svěžest a díky správnému dvoustupňovému procesu zavadání a dostatečné oxidaci si v šálku podržel pěkné, plné tělo. V aroma nepečené verze krásně vyniká charakter kultivaru, tedy jemná mléčná stopa, která ovšem v tomto případě nepůsobí kýčovitě,. Pečená verze je však ještě o úroveň dále a podtrhuje charakter kultivaru, který byl původně zamýšlen právě pro výrobu o něco více oxidovaných a napečených oolongů typu Dong Ding. Aroma je v suchém stavu krásně napečené, nasládlé, chuť je plná, harmonická, nasládlá, hladká. Aroma je jemně napečené, cítíme stopy surového kakaa, postupně se však otevírá ovocitý charakter, cítíme bobulovité ovoce a objevuje se stopa, která nám připoměla ovoce "Jackfruit". Doba sklizně: březen 2020, pečení květen 2020

450,0 Kč
 x