BÍLÝ ČAJ

Sklizené lístky z čajovníků se po otrhání rozprostřou a nechají volně zavadat. Čaj je postupně sušen ( v některých případech i za použití teplého vzduchu) a dochází zde ke spontánní, jemné oxidaci, celý proces zpracování trvá přibližně 72 hodin. Chybí zde proces rolování a i proces zastavení enzymatického procesu. Dá se říci, že bílý čaj podstupuje při výrobě nejmenšími technologickými zásahy.
Nejvyšší třídy čaje se vyrábějí pouze z nejmladších lístků či čajových pupenů – tipsů.
Svůj původ mají bílé čaje v Číně, nyní se pro velkou oblíbenost s jejich produkcí setkáváme po celém světě.
Bílé čaje jsou jemné, lehce nasládlé, s květinovými tóny.

Zobrazuji všech 6 výsledků

Filtrovat

Arya Tara Silver Tips

260 515 

Schvitobauri Wild White tea

270 530 

Himalayan Snow White, lot no. Ex-1/23

255 11111 

Imereti Wild Mountain White tea

280 550 

Pinglin Jin Shuan Bai Cha

480 11111 

Cui Feng Chin Shin Gao Shan Bai Cha

445 11111