ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazuji všech 12 výsledků

Filtrovat

La Mandala Golden Tips

265 525 

Rohini Himalayan Fancy Oolong

225 450 

Rohini Himalayan Honey Oolong

225 450 

Puttabong Musc (SFTGFOP-1-organic), lot no. DJ-113/20

210 410 

Turzum Moondrops (SFTGFOP-1-organic). lot no. DJ-11/20

385 765 

La Mandala Ruby Black Tea

175 345 

Castleton Muscatel (FTGFOP-1-china), lot no. DJ-101/20

370 735 

Goomtee (FTGFOP-1-china), lot no. DJ-33/20

300 595 

Giddapahar Himalayan Wonder, lot no. DJ-32/20

240 475 

Singel Muscatel (FTGFOP-1-china special, organic), lot no. DJ-31/20

690 1375 

Seeyok Musk (FTGFOP-1-china, organic), lot no DJ-71/19

350 695 

Arya Tara Golden Tips

260 515