ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazuji všech 7 výsledků

Filtrovat

Lu Shan Chin Shin Mi Xiang Hong Cha

500 995 

Hong Xiang Chin Shin Mi Xiang Hong Cha

460 910 

Autumnal Semiwild Wu Yi Gao Shan Hong Cha

475 

Ching Jing Tie Guan Yin Gao Shan Hong Cha

495 980 

Lincang Lao Gu Shu Dian Hong

410 810 

Summer Ching Jing Semiwild Wu Yi Hong Cha

330 655 

Wu She Chin Shin Hong Cha

265 530