ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 12. z 13 výsledků

Filtrovat

Dong Yan Shan Honey Black Tea

345 

Baguashan Ruby 18 Hong Cha AAA

350 695 

Qi Lai Qin Shin Gao Shan Hong Cha “Honey Black”

410 

Dong Ding Hong Cha

295 11111 

Yu Chi Hong Yu Hong Cha – Ruby Black AAA

430 860 

Pinglin Chin Shin Hong Cha

290 570 

Lu Shan Chin Shin Mi Xiang Hong Cha

435 11111 

Autumnal Semiwild Wu Yi Gao Shan Hong Cha

475 

Shimen Ying Zi Hong Shin “Mi Xiang” Hong Cha

360 880 

Cui Feng Chin Shin Gao Shan Hong Cha

335 11111 

Shimen Chin Shin Da Mao “Mi Xiang” Hong Cha

375 750 

Han Xiao Chin Shin Hong Cha

430 850