ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 12. z 65 výsledků

Filtrovat

Gruzie Likhauri

170 340 

CTC

75 370 

Arya Tara Golden Tips

260 515 

Himalayan Earl Grey

145 280 

Assam Earl Grey

135 260 

Goomtee (FTGFOP-1-china), lot no. DJ-2/23

385 760 

Koucha Benifuuki Tokunoshima

210 415 

Koucha Koushun

240 465 

Koucha Tsuge Benifuuki

390 775 

Koucha Yabemura Benifuuki Premium

375 735 

2020 Yi Wu Da Shu Huangjia Hong Cha – Xiao Long Zhu

70 

Koucha Benifuuki Gokase

295