ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 15. z 73 výsledků

Filtrovat

Koucha Tsuge Benifuuki

300 595 

Goomtee (FTGFOP-1-china, organic), DJ-4/21

330 660 

Singbulli Flowery (SFTGFOP-1-organic), lot no. DJ-9/21

215 420 

Jungpana Muscatel Wonder (FTGFOP-1-china, organic), lot no. Ex-3/21

360 720 

Giddapahar Wonder (SFTGFOP-1-china), lot no. DJ-8/21

250 490 

Glenburn Moonshine (clonal), lot no. EX-22/21

450 895 

Mim (FTGFOP-1 – organic in conversion), lot no. DJ-6/21

440 870 

Castleton Special (FTGFOP-1-china), lot no. DJ-13/21

360 720 

Rohini Moonlight Queen, lot no. EX-21/21

425 845 

Rohini Kotidhara Moonlight, lot no. EX-8/21

370 735 

Kairbetta Winter Specialty Tea (SFTGFOP-1), lot no. 6/21

220 435 

Rohini Jethi Kupi White, lot no. Ex-3/21

365 728 

Lin Ming Jian Ruby Hong Cha AAA

395 

Wang San Xia Chin Shin Hong Cha

230 450 

Koucha Yabukita

225 450