ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 12. z 16 výsledků

Filtrovat

Arya Tara Golden Tips

260 515 

Schvitobauri “Acacia Forest” Black Tea

240 480 

Koucha Koushun

240 465 

Koucha Yabemura Benifuuki Premium

370 730 

Kalapani Saino Mist (SFTGFOP-1), lot no. KP-17/22

210 415 

Ching Jing Chin Shin Gaba Hong Cha

310 615 

Kalapani Basantah lot no. Kpt – 1/2023

210 415 

Kalapani Barsha, lot no. Kp-23/22

190 370 

Seeyok Golden Sapphire (SFTGFOP-1-clonal, organic), lot no. DJ-65/22

430 850 

Badamtam Special Autumn (FTGFOP-1), lot no. DJ-360/21

210 420 

Tao Mi Shan Jin Shuan Hong Cha

360 11111 

Puttabong Muscatel (SFTGFOP-1-organic), lot no. DJO-40/23

200 395