ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazuji všech 10 výsledků

Filtrovat

Margaret’s Hope (FTGFOP-1-china), lot no. DJ-32/22

195 385 

Kairbetta Winter Specialty Tea (SFTGFOP-1), lot no. 2/22

240 465 

Badamtam Special Autumn (FTGFOP-1), lot no. DJ-360/21

300 615 

Kalapani Saino Mist

195 380 

Kalapani Himalayan Forest

185 360 

Gopaldhara Red Thunder Ruby, lot no. EX-72/21

375 750 

Ching Jing Chin Shin Gaba Hong Cha

310 615 

Lakyrsiew Highland Black Tea, lot no. BD-25/21

250 490 

2020 Fengqing Gu Shu Dian Hong – Hong Yun Xiang Fei

370 730 

Castleton Tippy (FTGFOP-1-clonal), lot no. DJ-469/20

250 495