OOLONG – čaj polozelný či částečně oxidovaný.

Otrhané lístky procházejí procesem zavadání, rolování a oxidací, která je však v různých fázích přerušena (přechod mezi zelenými a černými čaji) zahřátím. Tato skupina čajů je velmi pestrá a bohatá co do vzhledu, charakteru a chuti, čaje se pohybují na škále od velmi světlých a jen jemně oxidovaných, zelinkavých a rolovaných do drobných kuliček po čaje poměrně tmavé, silně oxidované, velkolisté, které se svou chutí a charakterem přibližují čajům černým. Po zpracování často dochází k jejich finálnímu dopékání, které jim dodává atraktivní charakter a hloubku. Nejznámější polozelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současnosti se však exkluzivní čaje produkují také na Tchajwanu, v Thajsku či Vietnamu, ale pokusy o jejich výrobu jsou dnes běžné ve všech oblastech čajové produkce.
Tato skupina čajů je ve svém výrazu velmi pestrá, najdete zde čaje lehoučké, s květovými tóny i čaje plné, hutné, v chuti silné a těžší se zemitými, dřevitými či pečenými tóny.

Zobrazuji všech 13 výsledků

Filtrovat

Aboriginal Gao Shan Jin Shuan Oolong

280 

Ming Jian Ba Xian Oolong

445 

Spring Ching Jing Wu Yi Semiwild oolong

450 

Pinglin Jin Shuan “Qin Xiang” Oolong

390 

Spring Cui Feng “Qin Xiang” Gao Shan Oolong

450 

Fenghuang Dong Ding Chin Shin Oolong – “Tien Xiang”

275 

Winter Ching Jing Wu Yi Semi wild Oolong

450 

Shan Lin Xi Chin Shin Ye Fang Oolong – “Hua Xiang”

495 

Spring Qi Lai Jin Shuan Semiwild garden Oolong

450 

Dong Pian Hong Xiang Chin Shin Gao Shan Oolong

455 

Ching Jing Chin Shin Gao Shan Oolong – Dong Ding style

370 

Lin Lu Shan Chin Shin “Heart of Pine” oolong

450 

Qi Lai Chin Shin Winter Oolong – Lightly Roast

360 715