OOLONG – čaj polozelný či částečně oxidovaný.

Otrhané lístky procházejí procesem zavadání, rolování a oxidací, která je však v různých fázích přerušena (přechod mezi zelenými a černými čaji) zahřátím. Tato skupina čajů je velmi pestrá a bohatá co do vzhledu, charakteru a chuti, čaje se pohybují na škále od velmi světlých a jen jemně oxidovaných, zelinkavých a rolovaných do drobných kuliček po čaje poměrně tmavé, silně oxidované, velkolisté, které se svou chutí a charakterem přibližují čajům černým. Po zpracování často dochází k jejich finálnímu dopékání, které jim dodává atraktivní charakter a hloubku. Nejznámější polozelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současnosti se však exkluzivní čaje produkují také na Tchajwanu, v Thajsku či Vietnamu, ale pokusy o jejich výrobu jsou dnes běžné ve všech oblastech čajové produkce.
Tato skupina čajů je ve svém výrazu velmi pestrá, najdete zde čaje lehoučké, s květovými tóny i čaje plné, hutné, v chuti silné a těžší se zemitými, dřevitými či pečenými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 56 výsledků

Filtrovat

Spring Qi Lai Jin Shuan Semiwild garden Oolong

450 

Hong Xiang Chin Shin Hong Shui Oolong

480 

2015 Shimen Ying Xiang Charcoal Roasted Traditional Oolong

495 1425 

Ming Jian “Si Ji Chun” Baozhong Oolong

240 480 

Ching Jing Charcoal Roasted Tie Guan Yin Oolong

485 

1998 Vintage Shimen Charcoal Roasted Chin Shin Oolong

455 900 

Autumnal Cui Feng Chin Shin Oolong – “Tien Xiang”

310 

Bhihhakocha Koushun Asa Iri

285 

Bhihhakocha Saemidori

315 

Shimen Shui Xian Hong Bei Oolong

450 

Winter Cui Feng “Qin Xiang” Gao Shan Oolong

450 

Hehuangshan Winter Chin Shin Oolong

450