OOLONG – čaj polozelný či částečně oxidovaný.

Otrhané lístky procházejí procesem zavadání, rolování a oxidací, která je však v různých fázích přerušena (přechod mezi zelenými a černými čaji) zahřátím. Tato skupina čajů je velmi pestrá a bohatá co do vzhledu, charakteru a chuti, čaje se pohybují na škále od velmi světlých a jen jemně oxidovaných, zelinkavých a rolovaných do drobných kuliček po čaje poměrně tmavé, silně oxidované, velkolisté, které se svou chutí a charakterem přibližují čajům černým. Po zpracování často dochází k jejich finálnímu dopékání, které jim dodává atraktivní charakter a hloubku. Nejznámější polozelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současnosti se však exkluzivní čaje produkují také na Tchajwanu, v Thajsku či Vietnamu, ale pokusy o jejich výrobu jsou dnes běžné ve všech oblastech čajové produkce.
Tato skupina čajů je ve svém výrazu velmi pestrá, najdete zde čaje lehoučké, s květovými tóny i čaje plné, hutné, v chuti silné a těžší se zemitými, dřevitými či pečenými tóny.

Zobrazuji všech 7 výsledků

Filtrovat

Hehuangshan Dong Pian Chin Shin Oolong

565 

Winter Cui Feng “Qin Xiang” Gao Shan Oolong – Excellent Award Winner

450 

Spring Cui Feng “Qin Xiang” Gao Shan Oolong

450 

1995 Vintage Shimen Tie Guan Yin Oolong

455 900 

Winter Pinglin Rougui Hong Bei Oolong

355 700 

Spring Ching Jing Wu Yi Semiwild Charcoal Roasted oolong

465 1355 

1986 Xie Shimen Tie Guan Yin Oolong

550 1050