OOLONG – čaj polozelný či částečně oxidovaný.

Otrhané lístky procházejí procesem zavadání, rolování a oxidací, která je však v různých fázích přerušena (přechod mezi zelenými a černými čaji) zahřátím. Tato skupina čajů je velmi pestrá a bohatá co do vzhledu, charakteru a chuti, čaje se pohybují na škále od velmi světlých a jen jemně oxidovaných, zelinkavých a rolovaných do drobných kuliček po čaje poměrně tmavé, silně oxidované, velkolisté, které se svou chutí a charakterem přibližují čajům černým. Po zpracování často dochází k jejich finálnímu dopékání, které jim dodává atraktivní charakter a hloubku. Nejznámější polozelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současnosti se však exkluzivní čaje produkují také na Tchajwanu, v Thajsku či Vietnamu, ale pokusy o jejich výrobu jsou dnes běžné ve všech oblastech čajové produkce.
Tato skupina čajů je ve svém výrazu velmi pestrá, najdete zde čaje lehoučké, s květovými tóny i čaje plné, hutné, v chuti silné a těžší se zemitými, dřevitými či pečenými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 32 výsledků

Filtrovat

Spring Dong Ding Medium Roasted Oolong – Special

330 

Spring Ming Jian Si Ji Chun Oolong

230 700 

Shimen Bi Yu (Green Jade) Oolong

325 

Li Shan Chin Shin Gao Shan Oolong (semiwild garden)

595 

Shimen Ying Xiang Gaba Hong Oolong

395 

Spring Pinglin Jin Shuan Baozhong Oolong – Tien Bei

325 950 

Ming Jian Dong Pian Si Ji Chun Oolong

195 

1988 Pinglin Fo Shou Vintage Oolong

445 1300 

Bhihhakocha Koushun Asa Iri

250 

Bhihhakocha Zairai

275 

Winter Dong Ding Medium Roast Chin Shin Oolong

285 

Lu Shan Jin Shuan “Gui Fei” Gao Shan Oolong

450 1335