OOLONG – čaj polozelný či částečně oxidovaný.

Otrhané lístky procházejí procesem zavadání, rolování a oxidací, která je však v různých fázích přerušena (přechod mezi zelenými a černými čaji) zahřátím. Tato skupina čajů je velmi pestrá a bohatá co do vzhledu, charakteru a chuti, čaje se pohybují na škále od velmi světlých a jen jemně oxidovaných, zelinkavých a rolovaných do drobných kuliček po čaje poměrně tmavé, silně oxidované, velkolisté, které se svou chutí a charakterem přibližují čajům černým. Po zpracování často dochází k jejich finálnímu dopékání, které jim dodává atraktivní charakter a hloubku. Nejznámější polozelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současnosti se však exkluzivní čaje produkují také na Tchajwanu, v Thajsku či Vietnamu, ale pokusy o jejich výrobu jsou dnes běžné ve všech oblastech čajové produkce.
Tato skupina čajů je ve svém výrazu velmi pestrá, najdete zde čaje lehoučké, s květovými tóny i čaje plné, hutné, v chuti silné a těžší se zemitými, dřevitými či pečenými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 70 výsledků

Filtrovat

Bihhakocha Makinohara Benifuuki

225 

Fenghuang Dong Ding Chin Shin Oolong – “Tien Xiang”

275 

Songbolin Si Ji Chun Mi Xiang Oolong “Silver Prize Winner”

280 

Aboriginal Gao Shan Jin Shuan Oolong

280 

Hakka Lemon Flavoured Vintage oolong

285 

Spring Ching Jing Chin Shin Gaba Oolong

285 

1989 Tien Wu Vintage Oolong

290 570 

Hong xian Chin Shin Qin Bei oolong

290 

Bhihhakocha Takachiho

295 

Bhihhakocha Minamisayaka

295 

Kuo Lu Shan Chin Shin Hong Shui Oolong

315 

Shan Lin Xi Chin Shin Medium Roasted Oolong

315 

Pinglin Ai Jiao Aboriginal Oolong

325 

Traditionaly Roasted Fenghuang Chin Shin Oolong

325 

1992 Vintage Baozhong Oolong

330