OOLONG – čaj polozelný či částečně oxidovaný.

Otrhané lístky procházejí procesem zavadání, rolování a oxidací, která je však v různých fázích přerušena (přechod mezi zelenými a černými čaji) zahřátím. Tato skupina čajů je velmi pestrá a bohatá co do vzhledu, charakteru a chuti, čaje se pohybují na škále od velmi světlých a jen jemně oxidovaných, zelinkavých a rolovaných do drobných kuliček po čaje poměrně tmavé, silně oxidované, velkolisté, které se svou chutí a charakterem přibližují čajům černým. Po zpracování často dochází k jejich finálnímu dopékání, které jim dodává atraktivní charakter a hloubku. Nejznámější polozelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současnosti se však exkluzivní čaje produkují také na Tchajwanu, v Thajsku či Vietnamu, ale pokusy o jejich výrobu jsou dnes běžné ve všech oblastech čajové produkce.
Tato skupina čajů je ve svém výrazu velmi pestrá, najdete zde čaje lehoučké, s květovými tóny i čaje plné, hutné, v chuti silné a těžší se zemitými, dřevitými či pečenými tóny.

Zobrazuji všech 10 výsledků

Filtrovat

Winter Ming Jian Si Ji Chun Oolong

230 

Ming Jian “Si Ji Chun” Baozhong Oolong

240 480 

Pinglin Jin Shuan “Qin Xiang” Oolong

325 

Spring Pinglin Jin Shuan Baozhong Oolong – Tien Bei

325 950 

Pinglin Wu Yi Oolong – Qin Xiang

325 

Qi Lai Chin Shin Winter Oolong – Lightly Roast

360 715 

Spring Qi Lai Jin Shuan Semiwild garden Oolong

450 

Winter Cui Feng “Qin Xiang” Gao Shan Oolong

450 

Hehuangshan Winter Chin Shin Oolong

450 

Li Shan Chin Shin Gao Shan “Mi Xiang” Oolong

460