ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 85 výsledků

Filtrovat

Sencha Sofu Honyama

280 

Sencha Inaguchi Honyama

280 

Tezumi Gyokuro Yamakai

675 

Sencha Yabukita Honyama

225 

Gyokuro Okuyutaka

280 

Tezumi Kamairicha Miyama Zairai

450 

2020 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Long Zhu

75 

Hanaka Kuki Hojicha

210 

Kamairicha Yamatomidori

280 

Kamairicha Asatsuyu

280 

Yama no Sencha Okumidori

315 

Kabuse Okuyutaka Kari

360 

Bancha Asanoka Satsumasendai

260 

Kukicha Benifuuki

210 

Sencha Kirishima Midori no Sendo

225