ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 68 výsledků

Filtrovat

Kabuse Yabukita Kirishima

245 

Gyokuro Yame

395 

Gyokuro Ujitawara

395 

Gyokuro Shibushi “Shinrinyoku”

600 

Asahina Gyokuro Premium

680 

Tinjure Pearl Green tea

170 1600 

Genmaicha Matcha Iri

275 

Gui Hua Bi Luo Chun Exclusive Green Tea

495 990 

Shupping Sencha Tenryu Tezumi

350 

Sencha Tenryu Tezumi, Silver prize winner

495 

Sencha Sofu Honyama

280 

Sencha Inaguchi Honyama

280 

Sencha Yabukita Honyama

225 

2020 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Long Zhu

75 

Hanaka Kuki Hojicha

210