ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 86 výsledků

Filtrovat

Kukicha Nunosawa

370 

Tezumi Kabuse Okumidori

600 

Tezumi Kabuse Tsuyuhikari

650 

Sencha Okuharuka

290 

Sencha Harumidori

275 

Mizudashi Sencha

150 

Sencha Okumidori Kobayashi

195 

Tamacha

217 

Sencha Yabukita Miyazaki

190 

Kamairi Tamaryokucha Yabukita Gokase

275 

Gabalong

250 

Sencha Asanoka Kirishima

215