ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 27 výsledků

Filtrovat

Kabu Sencha Saemidori Premium

295 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

280 

Sencha Chumushi Asatsuyu Koyu

225 

Sencha Chumushi Saemidori Koyu

235 

Sencha Saemidori Premium

295 

Aracha Saemidori Kirishima (organic)

330 

Spring San Xia Bi Luo Chun Competition Grade

375 740 

Taoyuan Ming Qian Cui Lu Cha

525 1040 

Gyokuro Shibushi “Shinrinyoku”

600 

Gui Hua Bi Luo Chun Exclusive Green Tea

495 990 

Sencha Yabukita Honyama

225 

2020 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Long Zhu

75