ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 23 výsledků

Filtrovat

Yama no Sencha Okumidori

315 

Bancha Asanoka Satsumasendai

260 

Kukicha Benifuuki

210 

Sencha Kirishima Midori no Sendo

225 

Sencha Kagoshima Natsu no Kaori

175 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

295 

Sencha Saemidori Makizono Premium

285 

Tokushima Awa Bancha

290 570 

Kukicha Kogane

460 

Kamairicha Denshou Premium

285 

Gyokuro Yabukita Makizono

275 

Kamairicha Minekaori

275 

Tamaryokucha Yabukita Goto

240 

Sencha Okumidori Kirishima

275 

Kabu sencha Yabukita

280