ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazuji všech 10 výsledků

Filtrovat

Te Ji Xi Hu Long Jing

290 565 

Kamairi Tamaryokucha Gokase

295 

Sencha Yabukita Miyakonojo

240 

Spring San Xia Bi Luo Chun

365 720 

Kamairicha Kanayamidori

310 

Kamairicha Asanoka

305 

Kamairicha Okumidori

310 

Sencha Chumushi Saemidori Makurazaki

255 

Ye Fang Bi Luo Chun

465 1500 

Schvitobauri Wild Green tea

230 450