ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 26 výsledků

Filtrovat

Sencha Takaoka

225 

Sencha Yabukita Miyakonojo

240 

Sencha Okumidori Minamikyushu

250 

Kamairicha Denshou

260 

Sencha Saemidori Makizono

265 

Kamairicha Keihou

275 

Kabuse Yabukita Kirishima

280 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

280 

Yama no Sencha Yabukita

285 

Tokushima Awa Bancha

290 11111 

Gyokuro Yabukita Okabe

295 

Kamairi Tamaryokucha Gokase

295