ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 74 výsledků

Filtrovat

Bancha Kagoshima

295 

Tokushima Awa Bancha

290 11111 

Shupping Temomi Yabukita Shizuoka, 2nd Prize Winner

1600 

Miyako no mukashi

1440 

Gyokuro Rinpou

1195 

Miyako no shiro High Grade

1160 

Tezumi Gyokuro Tsuki No Shizuku

1100 

Tezumi Dento Hon Gyokuro Saemidori Yame

950 

Miyako-no-shiro

950 

Shupping Temomi Tsuyuhikari Shizuoka

900 

Otoyu Goishicha

900 

Gyokuro Kamenoyowai

730