ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 78 výsledků

Filtrovat

Bancha Asanoka Satsumasendai

260 

Bancha Kagoshima

240 

Miyako no mukashi

1300 

Gyokuro Rinpou

1125 

Miyako no shiro High Grade

1100 

Otoyu Goishicha

900 

Miyako-no-shiro

895 

Shupping Temomi Yabukita Shizuoka

780 

Gyokuro Kamenoyowai

710 

Tezumi Gyokuro Yamakai

675 

Hatsumukashi

675 

Ikuyu no tomo

585 

Tokushima Awa Bancha

290 570 

Gyokuro Fuuki

525 

Aya-no-mori

525