ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 23 výsledků

Filtrovat

Taoyuan Ming Qian Cui Lu Cha

525 1040 

Gyokuro Shibushi “Shinrinyoku”

600 

Gui Hua Bi Luo Chun Exclusive Green Tea

495 990 

Sencha Yabukita Honyama

225 

2020 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Long Zhu

75 

Hanaka Kuki Hojicha

210 

Yama no Sencha Okumidori

315 

Bancha Asanoka Satsumasendai

260 

Kukicha Benifuuki

210 

Sencha Kirishima Midori no Sendo

225 

Sencha Kagoshima Natsu no Kaori

175 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

295 

Tokushima Awa Bancha

290 570 

Kukicha Kogane

460 

Sencha Yamagiri no Yame

285