ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 19 výsledků

Filtrovat

Bancha Asanoka Satsumasendai

260 

Gyokuro Shibushi “Shinrinyoku”

600 

Tokushima Awa Bancha

290 570 

Gyokuro Saemidori Shibushi

490 

Kirishima Matcha Midori

485 

Kukicha Kogane

460 

Yama no Sencha Okumidori

315 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

295 

Kamairicha Okuyutaka

290 

Sencha Yamagiri no Yame

285 

Gyokuro Okumidori

280 

Kamairicha Minekaori

275 

Kabuse Saemidori Kagoshima

255 

Sencha Kirishima Midori no Sendo

225 

Sencha Yabukita Honyama

225