ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 22 výsledků

Filtrovat

Kabu Sencha Saemidori Premium

295 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

280 

Sencha Chumushi Asatsuyu Koyu

225 

Sencha Chumushi Saemidori Koyu

235 

Sencha Saemidori Premium

295 

Aracha Saemidori Kirishima (organic)

330 

Gyokuro Shibushi “Shinrinyoku”

600 

Sencha Yabukita Honyama

225 

Hanaka Kuki Hojicha

210 

Yama no Sencha Okumidori

315 

Bancha Asanoka Satsumasendai

260 

Kukicha Benifuuki

210