ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 74 výsledků

Filtrovat

Kukicha Asa Iri

185 

Sencha Yabukita Shizuoka

185 

Kukicha Kirishima

200 

Sencha Yutakamidori

210 

Sencha Takaoka

225 

Sencha Yabukita Miyakonojo

240 

Tamacha

245 

Sakuraba Kukicha

250 

Kukicha Honyama

250 

Yuzu Kukicha

250 

Gabalong

250 

Sencha Okumidori Minamikyushu

250