ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 15 výsledků

Filtrovat

Shupping Sencha Kirishima Yabukita

350 

Gyokuro Saemidori Shibushi

415 

Kamairi Tamaryokucha Kouju Premium

375 

Yama no Sencha Okumidori

385 

Sencha Okumidori Wazuka

385 

Kabuse Yabukita Midori

375 

Fukamushi Chiran Sencha Saemidori Premium

375 

Tokushima Awa Bancha

290 11111 

Nobeoka Kamairi Tamaryokucha, 3rd Prize Winner

435 

Yamato Mushisei Tamaryokucha, competition grade

355 

Takeo Mushisei Tamaryokucha, 3rd Prize Winner

410 

Jin Gyokuro

385