ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazuji všech 7 výsledků

Filtrovat

Schvitobauri Wild Green tea

230 450 

Sencha Haruna29

275 

Winter San Xia Bi Luo Chun Competition Grade

375 740 

Rohini Spring Emerald, lot no. EX-26/21

225 450 

Bancha Kagoshima

295 

Tai Mu Mo Li Long Zhu

295 585 

Mo Li Chun Hao

125 245