ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 65 výsledků

Filtrovat

Ye Fang Huang Cha

525 1700 

Ye Fang Bi Luo Chun

465 1500 

Winter San Xia Bi Luo Chun “Competition Grade”

360 715 

Tezumi Yama no Kamairicha Sakimidori

620 

Kamairicha Okumidori

310 

Sencha Meiryoku

295 

Yama no Sencha Okumidori

360 

Genmaicha Matcha Iri

295 

Kukicha Kirishima

200 

Gyokuro Tsukisumi

695 

Kabuse Ya-Say Kirishima

295 

Kukicha Asa Iri

185