ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 81 výsledků

Filtrovat

Tezumi Gyokuro Tsuki No Shizuku

Shupping Sencha Kirishima Yabukita

Kukicha Honyama

250 

Sencha Shikiharu Honyama

290 

Sencha Musashikaori Honyama

295 

Kamairi Tamaryokucha Gokase

295 

Gyokuro Saemidori Shibushi

415 

Kamairi Tamaryokucha Kouju Premium

Gyokuro Yabukita Okabe

295 

Shupping Temomi Tsuyuhikari Shizuoka

900 

Shupping Temomi Yabukita Shizuoka, 2nd Prize Winner

1600 

Yama no Sencha Okumidori

385