ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 65 výsledků

Filtrovat

Aracha Saemidori Kirishima

370 

Kabuse Yabukita Midori

375 

Ryokawachi Sencha Iki

395 

Fuji Kabuse Marishi

395 

Fukamushi Chiran Sencha Saemidori Premium

375 

Sencha Chumushi Saemidori Makurazaki

255 

Sencha Saemidori Tanegashima

290 

Spring San Xia Bi Luo Chun Competition Grade

375 740 

Gyokuro Saemidori Satsuma

350 

Tokushima Awa Bancha

290 11111 

Sencha Yabukita Satsumasendai, 3rd prize winner

360 

Tezumi Kabuse Yabukita Yame, 3rd Prize Winner

395