ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 75 výsledků

Filtrovat

Sencha Saemidori Makizono

265 

Kabuse Asanoka Kirishima

215 

Gyokuro Shibushi “Shinrinyoku” – Exclusive

590 

Kabu Sencha Saemidori Premium

310 

Kabuse Saemidori Kirishima

290 

Sencha Asanoka

275 

Sencha Saeakari

275 

Sencha Sofu

280 

Sencha Yamanoibuki

280 

Sencha O Iwase

285 

Schvitobauri Wild Green tea

230 450 

Tezumi Kabuse Tsuyuhikari

650