ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 93 výsledků

Filtrovat

Sencha Hakusei “White leaf”

420 

Yama no Sencha Kirari

420 

Sencha Izumi Honyama

335 

Sencha Shizukaori Honyama

295 

Princess Haruna

530 

Sencha Yamanoibuki Tenkuu

450 

Gyokuro Saemidori Komoriku

695 

Sencha Okuyutaka

295 

Sencha Harumidori

295 

Gyokuro Tsukisumi

695 

Ryokawachi Sencha Nanmei Tenkyuu

525 

Kabuse Tsuyuhikari “SHIRONO SHIZUKU”

590