ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 87 výsledků

Filtrovat

Ikuyu no tomo

665 

Gyokuro Saemidori Shibushi

415 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

280 

Gyokuro Matsu no midori

440 

Sencha Asanoka

255 

Sencha Saemidori Makizono

265 

Sencha Yabukita Shizuoka

185 

Yuzu Kukicha

250 

Genmaicha Matcha Iri

295 

Gyokuro Fuuki

560 

Fukamushi Chiran Sencha Saemidori Premium

375 

Kirishima Matcha Midori

575