ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 75 výsledků

Filtrovat

Sencha Kagoshima Hatsu Midori

185 

Ikuyu no tomo

585 

Gyokuro Saemidori Shibushi

375 

Sencha Yabukita Miyazaki

190 

Kabu Sencha Saemidori Premium

310 

Gyokuro Matsu no midori

410 

Fukamushi Sencha Chiran Saemidori Premium

365 

Gyokuro Fuuki

525 

Sencha Yabukita Kagoshima

175 

Gabalong

250 

Gyokuro Yabukita

290 

Sencha Saeakari

275