ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 68 výsledků

Filtrovat

Gyokuro Saemidori Shibushi

490 

Sencha Meiryoku

210 

Chumushi Sencha Chiran Saemidori Premium

335 

Sencha Kagoshima Natsu no Kaori

175 

Kabuse Saemidori Kagoshima

255 

Kirishima Matcha Midori

485 

Kukicha Honyama

365 

Gyokuro Matsu no midori

410 

Genmaicha

310 

Bancha Asanoka Satsumasendai

260 

Gyokuro Yabukita Makizono

275 

Sakuraba Kukicha

225 

Gyokuro Fuuki

525 

Kabuse Okuyutaka Kari

360 

Gyokuro Yabukita Kirishima

250