ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 65 výsledků

Filtrovat

Ikuyu no tomo

665 

Sencha Yabukita Miyazaki

195 

Gyokuro Saemidori Shibushi

415 

Gyokuro Matsu no midori

410 

Fukamushi Chiran Sencha Saemidori Premium

375 

Gyokuro Yabukita

315 

Gabalong

250 

Gyokuro Fuuki

525 

Kirishima Matcha Midori

575 

Kabuse Asanoka Kirishima

305 

Sakuraba Kukicha

250 

Tamacha

245