ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 91 výsledků

Filtrovat

Sencha Kagoshima Hatsu Midori

185 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

280 

Sencha Yabukita Miyazaki

190 

Ikuyu no tomo

585 

Sencha Meiryoku

250 

Gyokuro Saemidori Shibushi

375 

Kabu Sencha Saemidori Premium

295 

Fukamushi Sencha Chiran Saemidori Premium

335 

Yama no Sencha Okumidori

315 

Gyokuro Fuuki

525 

Gyokuro Matsu no midori

410 

Gabalong

250