ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 31 výsledků

Filtrovat

Gyokuro Saemidori Shibushi

415 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

280 

Sencha Saemidori Makizono

265 

Kirishima Matcha Midori

575 

Yama no Sencha Okumidori

385 

Bancha Kagoshima

295 

Kabuse Asanoka Kirishima

305 

Kamairicha Denshou

260 

Kabuse Yabukita Kirishima

280 

Kamairi Tamaryokucha Gokase

295 

Sencha Saemidori Fukamushi Premium

315 

Kamairicha Koushun

310