ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 86 výsledků

Filtrovat

Mo Li Chun Hao

170 335 

Kukicha Asa Iri

185 

Sencha Yabukita Shizuoka

185 

Kukicha Kirishima

200 

Sencha Yutakamidori

210 

Pathivara Maojung

220 435 

Sencha Takaoka

225 

Schvitobauri Wild Green tea

230 450 

Zhejiang Zi Sun Mao Feng

240 455 

Sencha Yabukita Miyakonojo

240 

Tamacha

245 

Sakuraba Kukicha

250