ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 75 výsledků

Filtrovat

Mo Li Chun Hao

125 245 

Kukicha Asa Iri

160 

Sencha Yabukita Kagoshima

175 

Sencha Kagoshima Hatsu Midori

185 

Sencha Yabukita Miyazaki

190 

Kukicha Benifuuki

210 

Kabuse Asanoka Kirishima

215 

Tamacha

217 

Sakuraba Kukicha

225 

Kamairicha Denshou

225 

Yuzu Kukicha

225 

Rohini Spring Emerald, lot no. EX-26/21

225 450