ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 32 výsledků

Filtrovat

2020 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Long Zhu

75 

Sencha Kagoshima Natsu no Kaori

175 

Kukicha Benifuuki

210 

Hanaka Kuki Hojicha

210 

Kamairicha Denshou

225 

Sencha Yabukita Honyama

225 

Sencha Kirishima Midori no Sendo

225 

Tamaryokucha Yabukita Goto

240 

Gyokuro Yabukita Okabe

250 

Kabuse Saemidori Kagoshima

255 

Bancha Asanoka Satsumasendai

260 

Sencha Yabukita Kirishima

265 

Sencha Okumidori Kirishima

275 

Kamairicha Minekaori

275 

Gyokuro Yabukita Makizono

275