ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 78 výsledků

Filtrovat

Kukicha Asa Iri

160 

Sencha Kagoshima Natsu no Kaori

175 

Sencha Yabukita Miyazaki

190 

Sencha Kirari

295  195 

Sencha Okuyutaka

275  195 

Sencha Meiryoku

210 

Kukicha Benifuuki

210 

Hanaka Kuki Hojicha

210 

Ariake Guricha Yabukita

215 

Tamacha

217 

Sakuraba Kukicha

225 

Kamairicha Denshou

225 

Yuzu Kukicha

225 

Sencha Yabukita Honyama

225 

Sencha Kirishima Midori no Sendo

225