ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 68 výsledků

Filtrovat

Tai Mu Mo Li Long Zhu

295 585 

Mo Li Chun Hao

125 245 

Miyako no mukashi

1300 

Gyokuro Rinpou

1125 

Miyako no shiro High Grade

1100 

Otoyu Goishicha

900 

Miyako-no-shiro

895 

Shupping Temomi Yabukita Shizuoka

780 

San Xia Bi Luo Chun “Excellent Award” Winner

385 770 

Gyokuro Kamenoyowai

710 

Hatsumukashi

675 

Ikuyu no tomo

585 

Tokushima Awa Bancha

290 570 

Huang Ping Lin Bai Mao Hou

285 570 

Gyokuro Fuuki

525