ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 65 výsledků

Filtrovat

Schvitobauri Wild Green tea

230 450 

Bancha Kagoshima

295 

Spring San Xia Bi Luo Chun Competition Grade

375 740 

Tokushima Awa Bancha

290 11111 

Tai Mu Mo Li Long Zhu

295 585 

Mo Li Chun Hao

170 335 

Ye Fang Huang Cha

525 1700 

Ye Fang Bi Luo Chun

465 1500 

Miyako no mukashi

1300 

Gyokuro Rinpou

1125 

Miyako no shiro High Grade

1100 

Otoyu Goishicha

900