ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 91 výsledků

Filtrovat

Gui Hua Bi Luo Chun Exclusive Green Tea

495 990 

Bancha Asanoka Satsumasendai

260 

Spring San Xia Bi Luo Chun Competition Grade

375 740 

Rohini Spring Emerald, lot no. EX-26/21

225 450 

Tai Mu Mo Li Long Zhu

295 585 

Mo Li Chun Hao

125 245 

Tinjure Pearl Green tea

170 1600 

Miyako no mukashi

1300 

San Xia Bi Luo Chun “Excellent Award” Winner

385 770 

Gyokuro Rinpou

1125 

Miyako no shiro High Grade

1100 

Taoyuan Ming Qian Cui Lu Cha

525 1040