ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 15. z 31 výsledků

Filtrovat

Bancha Asanoka Satsumasendai

260 

Tokushima Awa Bancha

290 570 

Gyokuro Saemidori Shibushi

490 

Kirishima Matcha Midori

485 

Kukicha Kogane

460 

Tezumi Kamairicha Miyama Zairai

450 

San Nen Bancha

360 

Yama no Sencha Okumidori

315 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

295 

Sencha Saemidori Premium

295 

Kamairicha Okuyutaka

290 

Sencha Saemidori Makizono Premium

285 

Kamairicha Denshou Premium

285 

Gyokuro Okuyutaka

280 

Kamairicha Yamatomidori

280