ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 15. z 43 výsledků

Filtrovat

Lu Shan Chin Shin Mi Xiang Hong Cha

500 995 

Koucha Benifuuki Tokunoshima

225 

Rohini Delight (FTGFOP-1-clonal) lot no. DJ-14/20

185 360 

Goomtee (FTGFOP-1-china), DJ-6/20

240 480 

Singbulli Moonshine (SFTGFOP-1-organic), lot no. EX-7

475 950 

Tie Guan Yin Gao Shan Hong Cha

520 

Yunnan Si Mao Gu Shu Dian Hong

275 550 

Wu Yi Tong Mu Guan Jin Jun Mei

390 780 

2007 San Xia Chin Shin Hong Cha

420 840 

Lin Ming Jian Ruby Hong Cha AAA

395 

Spring San Xia Chin Shin Gan Zai Hong Cha

265 525 

Shimen Ying Zi Hong Shin Hong Cha

330 645 

Baguashan Ruby 18 Hong Cha

320 630 

Autumnal Semiwild Wu Yi Gao Shan Hong Cha

475 

Ching Jing Tie Guan Yin Gao Shan Hong Cha

495 980