ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 86 výsledků

Filtrovat

Anji Baicha

265 

Te Ji Xi Hu Long Jing

290 565 

Qiangdao Hu Long Jing AAA +

375 

Qiangdao Hu Long Jing AAA

365 

Zhejiang Zi Sun Mao Feng

240 11111 

Genmaicha Matcha Iri

295 

Kirara Kabuse Yabukita

545 

Sencha Minakuchi

300 

Tezumi Dento Hon Gyokuro Saemidori Yame

950 

Tezumi Gyokuro Tsuki No Shizuku

1100 

Shupping Sencha Kirishima Yabukita

350 

Kukicha Honyama

250