ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 70 výsledků

Filtrovat

Sencha Sofu

280 

Sencha Yamanoibuki

280 

Sencha O Iwase

285 

Schvitobauri Wild Green tea

230 450 

Tezumi Kabuse Tsuyuhikari

650 

Tezumi Ryokawachi Shincha Yabukita

600 

Ryokawachi Shincha Mirume

400 

Aracha Saemidori Kirishima

350 

Sencha Yutakamidori Tanegashima

270 

Fukamushi Sencha Chiran Saemidori Premium

365 

Spring San Xia Bi Luo Chun “Competition Grade”

370 730 

Jin Gyokuro

385