ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 70 výsledků

Filtrovat

Gyokuro Saemidori Satsuma

350 

Tokushima Awa Bancha

290 11111 

Sencha Yabukita Satsumasendai, 3rd prize winner

360 

Tezumi Kabuse Yabukita Yame, 3rd Prize Winner

395 

Nobeoka Kamairi Tamaryokucha, 3rd Prize Winner

435 

Ureshino Kamairi Tamaryokucha, 2nd Prize Winner

450 

Yamato Mushisei Tamaryokucha, competition grade

355 

Ureshino Mushisei Tamaryokucha, 3rd Prize Winner

420 

Takeo Mushisei Tamaryokucha, 3rd Prize Winner

410 

Ye Fang Huang Cha

525 1700 

Ye Fang Bi Luo Chun

465 1500 

Winter San Xia Bi Luo Chun “Competition Grade”

360 715