ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 83 výsledků

Filtrovat

Sencha Okumidori Kobayashi

195 

Tamacha

217 

Sencha Yabukita Miyazaki

190 

Kamairi Tamaryokucha Yabukita Gokase

275 

Gabalong

250 

Sencha Asanoka Kirishima

215 

Sencha Yabukita Tenryu

250 

Sencha Yabukita Kagoshima

175 

Sencha Kagoshima Hatsu Midori

185 

Kabuse Okuyutaka Kari

360 

Sencha Meiryoku

250 

Yuzu Kukicha

225