ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 85 výsledků

Filtrovat

Gyokuro Tsukisumi

695 

Gyokuro Tsuyuhikari Satsuma

335 

Kabuse Ya-Say Kirishima

295 

Kukicha Asa Iri

165 

Sencha Yutakamidori

235 

Gyokuro Saemidori Kirishima

295 

Sencha Kanayamidori

190 

Sencha Yabukita Miyazaki

195 

Kirishima Matcha Midori

575 

Sencha Okuharuka

285 

Sencha Yabukita Ohira

285 

Sencha Harumidori

280