ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 78 výsledků

Filtrovat

Kabuse Okuyutaka Kari

360 

Sencha Meiryoku

250 

Kabu Sencha Saemidori Premium

295 

Sencha Yabukita Kirishima Premium

280 

“Shizen no Utsukushisa” Sencha Yabukita

375 

Sencha Chumushi Asatsuyu Koyu

225 

Sencha Chumushi Saemidori Koyu

235 

Sencha Saemidori Premium

295 

Sencha Tsuyuhikari

275 

Sencha Saeakari

275 

Tezumi Akogare Shincha Yabukita

600 

Shincha Asanoka Hiwaki

270