OOLONG – čaj polozelný či částečně oxidovaný.

Otrhané lístky procházejí procesem zavadání, rolování a oxidací, která je však v různých fázích přerušena (přechod mezi zelenými a černými čaji) zahřátím. Tato skupina čajů je velmi pestrá a bohatá co do vzhledu, charakteru a chuti, čaje se pohybují na škále od velmi světlých a jen jemně oxidovaných, zelinkavých a rolovaných do drobných kuliček po čaje poměrně tmavé, silně oxidované, velkolisté, které se svou chutí a charakterem přibližují čajům černým. Po zpracování často dochází k jejich finálnímu dopékání, které jim dodává atraktivní charakter a hloubku. Nejznámější polozelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současnosti se však exkluzivní čaje produkují také na Tchajwanu, v Thajsku či Vietnamu, ale pokusy o jejich výrobu jsou dnes běžné ve všech oblastech čajové produkce.
Tato skupina čajů je ve svém výrazu velmi pestrá, najdete zde čaje lehoučké, s květovými tóny i čaje plné, hutné, v chuti silné a těžší se zemitými, dřevitými či pečenými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 51 výsledků

Filtrovat

Autumnal Cui Feng Chin Shin “Qin Xiang” Oolong

300 

Ming Jian Wu Yi Gaba Oolong

280 

Winter Pinglin Ying Xiang Baozhong Oolong

275 

Ming Jian Si Ji Chun Oolong

195 

Pinglin Jin Shuan “Hong Bei” Oolong

350 

Songbolin Si Ji Chun Gui Fei Oolong

295 

Bhihhakocha Takachiho

375 

Spring Ping Lin Huang Jin Gui Baozhong Oolong

325 11111 

Bhihhakocha Minamisayaka

335 

Shimen Ying Zhi Hong Xin “Oriental Beauty” Oolong

595 1740 

Ming Jian Cui Yu “Dong Ding Style” Oolong

195 

Spring Cui Feng Tie Guan Yin Gao Shan Oolong

575