ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 15. z 85 výsledků

Filtrovat

Gopaldhara (FTGFOP-1-china special), lot no. DJ-29/17

155 295 

Castleton Tippy (FTGFOP-1-clonal), lot no. DJ-469/20

250 495 

Ching Jing Chin Shin Gao Shan Hong Cha, “Gold Award” Winner 2019

480 2700 

Arya Tara (SFTGFOP-1), lot no. AT-89/19

110 220 

Guranse Handrolled Floral (organic), lot no. G-83/20

195 390 

Lincang Lao Gu Shu Dian Hong Beeng Cha

210 1500 

Imereti Wild Mountain Black tea

225 450 

Castleton Special (FTGFOP-1-china), lot no. DJ-213/20

180 355 

Duflating (FTGFOP-1-clonal), lot no. OR-13/19

225 295 

2020 Yi Wu Da Shu Huangjia Hong Cha – Xiao Long Zhu

70 

Lu Shan Chin Shin Mi Xiang Hong Cha

500 995 

Koucha Benihikari Gokase

280 560 

Nahorhabi Special (FTGFOP-1-clonal), lot no. OR-255/20

155 310 

Koucha Yabemura Sayamakaori Premium

310 610 

Koucha Yabemura Benifuuki Premium

340 670