ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 12. z 64 výsledků

Filtrovat

Yuzu Koucha

315 620 

Yu Chi Hong Yu Hong Cha – Ruby Black AAA

430 860 

Shimen Chin Shin Da Mao “Mi Xiang” Hong Cha

375 750 

Dong Ding Hong Cha

295 11111 

Shan Cha Hong – Puli Native Mountain Black Tea

370 735 

Gopaldhara Thunder, lot no. EX-70/22

290 575 

Selimbong (FTGFOP-1-china, organic), lot no. DJ-166/22

250 480 

Castleton (FTGFOP-1-china), lot no. DJ-576/22

190 375 

Kalapani Purnima (SFTGFOP-1), lot no. KP-34/22

190 370 

Kalapani Barsha, lot no. Kp-23/22

190 370 

Koucha Benifuuki Tokunoshima

210 415 

Koucha Yabemura Benifuuki Premium

370 730