ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 15. z 64 výsledků

Filtrovat

Kairbetta Winter Specialty Tea (SFTGFOP-1), lot no. 6/21

220 435 

Rohini Jethi Kupi White, lot no. Ex-2/21

365 728 

Lin Ming Jian Ruby Hong Cha AAA

395 

Wang San Xia Chin Shin Hong Cha

230 450 

Koucha Yabukita

225 450 

Koucha Tsuge Izumi

300 595 

2020 Fengqing Gu Shu Dian Hong – Hong Yun Xiang Fei

370 730 

Margarets Hope Moonlight (FTGFOP-1-clonal), lot no. DJ-633/20

315 630 

Jungpana (FTGFOP-1-china, organic), lot no. DJ-182/20

190 375 

Sungma Autumnal Musk (SFTGFOP-1-china), lot no. DJ-269/20

165 325 

Gopaldhara (FTGFOP-1-china special), lot no. DJ-373/20

155 295 

Castleton Tippy (FTGFOP-1-clonal), lot no. DJ-469/20

250 495 

Ching Jing Chin Shin Gao Shan Hong Cha, “Champion Award” Winner 2020

295 3175 

Guranse Handrolled Floral (organic), lot no. G-83/20

195 390 

Lincang Lao Gu Shu Dian Hong Beeng Cha

210 1500