ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 12. z 76 výsledků

Filtrovat

Kalapani Saino Mist (SFTGFOP-1), lot no. KP-17/22

210 415 

Doomni (FTGFOP-1-clonal), lot no. OR 371/22

215 420 

Halmari Tippy (TGFOP-1-clonal), lot no. OR-524/22

185 370 

Lu Shan Chin Shin Mi Xiang Hong Cha

435 11111 

Koucha Tsuge Koushun

300 595 

Koucha Koushun

215 420 

Ringtong (SFTGFOP-1-china, organic), DJ-44/22

195 390 

Schvitobauri “Acacia Forest” Black Tea – Sun dried

260 495 

Imereti Wild Mountain Black tea

225 450 

Koucha Tsuge Benifuuki

300 595 

Mokalbari East Gold (GTGFOP-1-special), lot no. OR-310/22

260 510 

Singel Summer Blossom (FTGFOP-1-clonal, organic), lot no. DJ-47/22

415 830