BÍLÝ ČAJ

Sklizené lístky z čajovníků se po otrhání rozprostřou a nechají volně zavadat. Čaj je postupně sušen ( v některých případech i za použití teplého vzduchu) a dochází zde ke spontánní, jemné oxidaci, celý proces zpracování trvá přibližně 72 hodin. Chybí zde proces rolování a i proces zastavení enzymatického procesu. Dá se říci, že bílý čaj podstupuje při výrobě nejmenšími technologickými zásahy.
Nejvyšší třídy čaje se vyrábějí pouze z nejmladších lístků či čajových pupenů – tipsů.
Svůj původ mají bílé čaje v Číně, nyní se pro velkou oblíbenost s jejich produkcí setkáváme po celém světě.
Bílé čaje jsou jemné, lehce nasládlé, s květinovými tóny.

Zobrazuji všech 8 výsledků

Filtrovat

2023 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Xiao Beeng, 100g

350 670 

Cui Feng Chin Shin Gao Shan Bai Cha

445 11111 

Pinglin Jin Shuan Bai Cha

480 11111 

Arya Tara Silver Tips

260 515 

Himalayan Snow White, lot no. Ex-1/23

255 11111 

Imereti Wild Mountain White tea

280 550 

Schvitobauri Wild White tea

270 530 

2021 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Long Zhu

90