BÍLÝ ČAJ

Sklizené lístky z čajovníků se po otrhání rozprostřou a nechají volně zavadat. Čaj je postupně sušen ( v některých případech i za použití teplého vzduchu) a dochází zde ke spontánní, jemné oxidaci, celý proces zpracování trvá přibližně 72 hodin. Chybí zde proces rolování a i proces zastavení enzymatického procesu. Dá se říci, že bílý čaj podstupuje při výrobě nejmenšími technologickými zásahy.
Nejvyšší třídy čaje se vyrábějí pouze z nejmladších lístků či čajových pupenů – tipsů.
Svůj původ mají bílé čaje v Číně, nyní se pro velkou oblíbenost s jejich produkcí setkáváme po celém světě.
Bílé čaje jsou jemné, lehce nasládlé, s květinovými tóny.

Zobrazuji všech 8 výsledků

Filtrovat

2021 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Beeng

510 2050 

Wild Qi Lai Jin Shuan Bai Cha

255 600 

Wild Lu Shan Chin Shin Bai Cha

345 570 

Schvitobauri Wild White tea

240 465 

2021 Bangdong Ye Sheng Gu Shu Zi Ya

300 1180 

Yu Chi Ruby Xin Bai Cha

360 720 

San Xia Chin Shin Gan Zai Bai Cha “Good Award Winner”

435 780 

Arya Tara Silver Tips

260 515