ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 12. z 59 výsledků

Filtrovat

Margaret’s Hope (FTGFOP-1-china), lot no. DJ-32/22

195 385 

Ringtong Wonder (SFTGFOP-1-china, organic), EX-3/22

370 720 

Risheehat Flowery (SFTGFOP-1-organic), DJ-3/22

360 700 

Puttabong Flowery (FTGFOP-1-organic), lot no. DJ-395/21

160 320 

Putharjhora (FTGFOP-1-organic), lot no.OR-1/22

240 11111 

Kalapani Saino Mist

195 380 

Kalapani Himalayan Forest

185 360 

Sungma Muscatel (SFTGFOP-1-china), lot no. DJ-72/21

180 350 

Kalapani Hand Rolled (SFTGFOP-1), lot no. KP-17/21

185 360 

Koucha Tsuyuhikari

210 420 

Koucha Shizu

220 420 

Ching Jing Chin Shin Gaba Hong Cha

310 615