ZELENÝ ČAJ

V první fázi po otrhání je lístek tepelně ošetřen, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Poté je čan postupně rolován a tvarován a následně usušen. Nedochází zde k žádné oxidaci, lístky si uchovávají svěží zeleň a v čaji je velké množství zdraví prospěšných látek (obzvláště flavonoidů). Zpracování je ukončeno většinou v den sběru. Chuť zelených čajů je lehká a svěží, nasládlá a umami, v aroma převažují tóny květové, trávovité či nezrale ovocné tóny. Nejznámější zelené čaje pocházejí historicky z Číny, v současné době se výtečné zelené čaje produkují také v Japonsku či Tchajwanu.
Charakterově jsou to čaje lehké, svěží, s trávovitými, vegetálními či lehce květovými tóny.

Zobrazen 1. – 12. z 20 výsledků

Filtrovat

Sencha Minakuchi

300 

Kamairi Tamaryokucha Gokase

295 

Gyokuro Yabukita Okabe

295 

Sencha Takaoka

225 

Sencha Okumidori Minamikyushu

250 

Sencha Yabukita Miyakonojo

240 

Kamairicha Kanayamidori

310 

Kamairicha Asanoka

305 

Kamairicha Okumidori

310 

Kamairicha Koushun

310 

Kamairicha Denshou

260 

Kamairicha Keihou

275