Dnes je 22.2.2018   Nepřihlášen | Přihlášení tisk.gif, 0 kB Tisk

Te Iri Kamairicha Fudoyama Yabukita

Novinka
Na jedné z hor pohoří Fudo, jen několik desítek metrů od nejstaršího čajovníku tradiční oblasti Ureshino, se mladý farmář Shunichisan vrací k přirozeně vedeným čajovým zahradám a snaží se uchovat a rozšiřovat tradici ručního pečení čaje na původních pánvích zahřívaných dřevem. V malém množství vytváří nezaměnitelné kousky, které se svým charakterem přibližují k původnímu stylu čaje, který na Kyushu přivezli Korejci. V tomto případě při prvotním zpracování pomohli stroje nedaleké továrničky, finální dopékání pak proběhlo na dřevě z místních listnatých stromů, v původních pánvích starých více než 100 let. Kultivar Yabukita propůjčil čaji příjemnou živost a aroma, pečení mu pak dodalo jemný oříšek. Výtečný čaj, který bude dále v horizontu půl roku až roku zušlechťovat svou chuť. Lehce připomíná korejské zelené čaje a snese více nálevů než jiné druhy japonských čajů. Doba sklizně: 7.5.2017

340,0 Kč
 x
Vyprodáno