Dnes je 22.10.2019   Nepřihlášen | Přihlášení tisk.gif, 0 kB Tisk

Pinglin Rougui Oolong

Novinka
Jen několik farmářů na Tchajwanu pěstuje jiné, než místní, tchajwanské odrůdy. Není totiž lehké sem jiné čajovníky z ostatních čajových oblastí dovézt. Měli jsme tedy obrovskou radost, když jsme dostali při naší návětěvě chutnat oblíbený "Zlatý skořicovník", který jsme si oblíbili v podobě pečených oolongů z čínské oblasti Wu Yi, kde je jeho domovina. Tento je zpracován velmi podobně, jen je ponechán nepečený, podobně jako tchajwanské baozhong oolongy, jejichž styl zpracování pochází též z oblasti Wu Yi. Lístky jsou tedy velmi volně rolované, neporušené, lehce až středně oxidované. Po zalití má nálev zlatožlutou barvu nálevu, je živý, plný a poměrně komplexní. Aroma je velmi odlišné od tchajwanských kultivarů. intenzivní, těžší, bohaté, kořenité s tóny květin i ovoce. Kultivar: Rougui. Doba sklizně: jaro 2019. Oblast: Pinglin, okr. New Taipei

355,0 Kč
 x