BÍLÝ ČAJ

Sklizené lístky z čajovníků se po otrhání rozprostřou a nechají volně zavadat. Čaj je postupně sušen ( v některých případech i za použití teplého vzduchu) a dochází zde ke spontánní, jemné oxidaci, celý proces zpracování trvá přibližně 72 hodin. Chybí zde proces rolování a i proces zastavení enzymatického procesu. Dá se říci, že bílý čaj podstupuje při výrobě nejmenšími technologickými zásahy.
Nejvyšší třídy čaje se vyrábějí pouze z nejmladších lístků či čajových pupenů – tipsů.
Svůj původ mají bílé čaje v Číně, nyní se pro velkou oblíbenost s jejich produkcí setkáváme po celém světě.
Bílé čaje jsou jemné, lehce nasládlé, s květinovými tóny.

Zobrazuji všech 8 výsledků

Filtrovat

Imereti Wild Mountain White tea

225 450 

Yu Chi Ruby Xin Bai Cha

360 720 

San Xia Dong Pian Chin Shin Gan Zai Bai Cha

395 780 

Arya Tara Silver Tips

260 515 

2011 Zheng He Gong Mei Beeng Cha

300 2100 

2017 Fuding Gong Mei Bai Cha Beeng

270 1785 

Wild Lu Shan Bai Cha

610 

2020 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Long Zhu

75