BÍLÝ ČAJ

Sklizené lístky z čajovníků se po otrhání rozprostřou a nechají volně zavadat. Čaj je postupně sušen ( v některých případech i za použití teplého vzduchu) a dochází zde ke spontánní, jemné oxidaci, celý proces zpracování trvá přibližně 72 hodin. Chybí zde proces rolování a i proces zastavení enzymatického procesu. Dá se říci, že bílý čaj podstupuje při výrobě nejmenšími technologickými zásahy.
Nejvyšší třídy čaje se vyrábějí pouze z nejmladších lístků či čajových pupenů – tipsů.
Svůj původ mají bílé čaje v Číně, nyní se pro velkou oblíbenost s jejich produkcí setkáváme po celém světě.
Bílé čaje jsou jemné, lehce nasládlé, s květinovými tóny.

Zobrazuji všech 8 výsledků

Filtrovat

Arya Tara Silver Tips

260 515 

2021 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Long Zhu

90 

Schvitobauri Wild White tea

270 530 

Wild Qi Lai Jin Shuan Bai Cha

255 600 

San Xia Chin Shin Gan Zai Bai Cha “Good Award Winner”

435 780 

2021 Mengsong Nan Ben Gu Shu Bai Cha Beeng

510 2050 

Imereti Wild Mountain White tea

280 550 

Cui Feng Chin Shin Gao Shan Bai Cha

445 11111