ČERNÝ ČAJ – někdy také červený či plně oxidovaný čaj

Lístky se po otrhání nechají zavadat, poté se rolují, čímž se mechanicky naruší jejich struktura a enzymy obsažené v lístcích se dostanou na povrch, kde na vzduchu oxidují a mění barvu, tmavnou. Po dosažení ideálního aroma se proces oxidace tepelně zastaví, čímž získáme lístek plně oxidovaný, tedy na pohled hnědý až černý. Zpracování trvá několik dní. Černé čaje pocházejí také historicky z Číny, velkou popularitu jim však v polovině 19. století přinesli Britové, kteří rozšířili oblasti jejich výroby do Indie (slavný Darjeeling či Ássam), na Sri Lanku či některých zemí Afriky, výtečné černé čaje se produkují v Nepálu, Gruzii, na Tchajwanu a stále větší popularitě se těší i v Japonsku.
Černé čaje jsou plné, těžší a hutné, s medovými, dřevitými i čokoládovými tóny, v některých případech se slavným muskatelem. V této skupině najdete i čaje z himálajské první sklizně, které jsou zde spíše ze zvyku, ale nedá se mluvit o klasickém černém, oxidovaném čaji.

Zobrazen 1. – 15. z 22 výsledků

Filtrovat

2020 Yi Wu Da Shu Huangjia Hong Cha – Xiao Long Zhu

70 

Lu Shan Chin Shin Mi Xiang Hong Cha

500 995 

Koucha Benihikari Gokase

280 560 

Koucha Yabemura Sayamakaori Premium

310 610 

Koucha Yabemura Benifuuki Premium

340 670 

La Mandala Golden Tips

265 525 

Lin Ming Jian Ruby Hong Cha AAA

395 

Spring San Xia Chin Shin Gan Zai Hong Cha

265 525 

Han Xiao Chin Shin Hong Cha

430 850 

Autumnal Semiwild Wu Yi Gao Shan Hong Cha

475 

Ching Jing Tie Guan Yin Gao Shan Hong Cha

495 980 

Yuzu Koucha

280 550 

Dong Yan Shan Honey Black Tea

345 

Lin Ming Jian Ruby 18 Hong Cha AAA

395 780 

Hong Yun TTES 21 AAA grade

425 850